Käyttöohjeet ja -ehdot

Voit rekisteröityä palvelun käyttäjäksi Rekisteröityminen-sivulta löytyvällä lomakkeella. Valitse haluamasi käyttäjänimi sekä salasana ja paina Rekisteröidy-painiketta.

Käyttäjänimesi näkyy keskustelun aikana hoitajalle. Käyttäjänimessä ja salasanassa voit käyttää haluamiasi merkkejä. Salasanan vähimmäispituus on kuusi merkkiä. Voit ilmoittaa sähköpostiosoitteesi, mikäli haluat sähköpostitse automaattisen muistutusviestin varaamastasi keskusteluajasta tai tiedon siitä, että varaamasi keskusteluaika on peruttu.

Onnistuneen rekisteröinnin jälkeen saat vahvistuksen rekisteröinnin onnistumisesta.

Kahdenkeskinen chat-keskustelu

Kirjauduttuasi palveluun voit varata yhden keskusteluajan enintään kahden viikon päähän. Yksittäistä hoitajaa ei voi valita, vaan järjestelmä antaa automaattisesti sen hoitajan, jolla kulloinkin on vapaita keskusteluaikoja. Ajanvaraus on tehtävä viimeistään 15 minuuttia ennen keskusteluajan alkamista. Voit peruuttaa varatun ajan milloin tahansa kirjautumalla uudelleen palveluun ja valitsemalla "Peruuta aika".

Keskustelulle hoitajan kanssa on varattu enintään tunti aikaa. Keskustelun aikana voit poistua keskustelunäkymästä ja palata takaisin, mikäli keskustelua ei ole päätetty. Keskustelun päätyttyä et voi enää lähettää viestejä, etkä palata keskusteluun. Jos haluat jatkaa keskustelua myöhemmin saman hoitajan kanssa, voit sopia jo keskustelun aikana hoitajan kanssa uudesta ajasta tai varata myöhemmin uuden ajan varaussivulta.

Verkkopalvelu pidättää oikeuden varattujen aikojen peruuttamiselle ja hoitajan vaihtamiselle. Jos varaamasi aika joudutaan peruuttamaan, saat siitä ilmoituksen kirjauduttuasi palveluun. Mikäli olet ilmoittanut sähköpostiosoitteesi rekisteröitymisvaiheessa, saat tiedon ajan peruuntumisesta myös sähköpostiisi.

Verkkopalvelulla on oikeus poistaa pitkään käyttämättömänä olleet tunnukset järjestelmästä.

Ryhmächat-keskustelu

Kirjauduttuasi palveluun voit varata yhden ryhmächat-keskusteluajan. Ajanvaraus on tehtävä viimeistään 15 minuuttia ennen keskusteluajan alkamista. Voit peruuttaa varatun ajan milloin tahansa kirjautumalla uudelleen palveluun ja valitsemalla "Peruuta aika".

Ryhmächattiin otetaan kerrallaan enintään viisi henkilöä. Ryhmäkeskustelulle on varattu tunti aikaa. Neuvontahoitaja on mukana jokaisessa ryhmächatissa ohjaamassa keskustelun kulkua. Keskustelun aikana voit poistua keskustelunäkymästä ja palata takaisin, mikäli keskustelua ei ole päätetty. Keskusteluajan päätyttyä et voi enää lähettää viestejä, etkä palata keskusteluun.

Verkkopalvelu pidättää oikeuden varattujen aikojen peruuttamiselle. Jos varaamasi aika joudutaan peruuttamaan, saat siitä ilmoituksen kirjauduttuasi palveluun. Mikäli olet ilmoittanut sähköpostiosoitteesi rekisteröitymisvaiheessa, saat tiedon ajan peruuntumisesta myös sähköpostiisi.

Verkkopalvelulla on oikeus poistaa pitkään käyttämättömänä olleet tunnukset järjestelmästä.

Neuvontapalvelun toimintaperiaatteet

Neuvontapalvelun hoitajat vastaavat syöpään liittyviin yleisluontoisiin kysymyksiin. Neuvontahoitaja-chatissa ei tehdä diagnoosia.

Neuvonta on luottamuksellista: hoitajia sitoo vaitiolovelvollisuus.

Neuvontapalvelussa ei synny hoitosuhdetta, joten siihen ei sovelleta lakia potilaan asemasta ja oikeuksista.

Neuvontapalvelu ei korvaa lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattihenkilön antamaa neuvontaa, tutkimusta tai hoitoa.

Huomioithan, ettei neuvontapalvelun hoitajilla ole käytössään aiempia terveystietojasi. Heidän antamansa vastaukset perustuvat kertomiisi terveystietoihin.

Tietoturva

Neuvontahoitaja-chat on käyttäjälle turvallinen verkkopalvelu. Se vaatii rekisteröitymisen, mutta ei edellytä henkilö- tai osoitetietojen antamista. Voit ilmoittaa sähköpostiosoitteesi, mikäli haluat sähköpostitse automaattisen muistutusviestin varaamastasi keskusteluajasta tai tiedon siitä, että varaamasi keskusteluaika on peruttu. Keskustelu käydään SSL-suojatussa ympäristössä.

Keskusteluissa on kaksi erilaista vaihtoehtoa. Jos valitset kahdenkeskisen keskustelun, keskustelukumppanisi on Syöpäjärjestöjen neuvontahoitaja. Hän on ainut henkilö, joka näkee kirjoittamasi tekstin. Hoitajan kanssa käyty keskustelu ei tallennu mihinkään.

Mikäli valitset ryhmächatin, jossa on aina mukana useita henkilöitä, kirjoittamasi tekstin näkevät kaikki keskusteluun osallistujat. Rekisteriseloste.